Tentoonstelling geopend

Onder grote belangstelling is de tentoonstelling Graven in het Verleden van Steenplaats Hitland geopend door wethouder Frans Klovert en de kinderburgemeester Thomas Schouten. Na een openingswoord door voorzitter Marie José Schrage, mocht de samensteller van de tentoonstelling en auteur van het boek over steenplaats Hitland Rob Stolk het eerste exemplaar aan de wethouder overhandigen.

Graven in het Verleden heeft te maken met het archeologieproject waarvan de tentoonstelling en boek onderdeel uit maken. In het kader hiervan werden eerder drie publieksdagen georganiseerd. Dit project werd mogelijk gemaakt door financiële bijdrage van de Provincie Zuid-Holland en de keuze voor Rob Stolk om de 850 die hij mocht toewijzen aan een cultureel project in te zetten voor de inrichting van de tentoonstellingspanelen. De maquettes werden gemaakt door Bart Belonje. De Historische Vereniging Nieuwerkerk stelde voorwerpen ter beschikking.

De tentoonstelling is op zaterdagen en zondagen open tot en met eind juni van 10.30 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Parkeren graag aan de Groenendijk.